Smacznie (za)jadam

 

Przepisy potraw zaprezentowanych podczas seminarium pt. Smacznie (za)jadam. Stołówka (przed)szkolna alternatywnie (14 kwietnia 2010 r. – Rybnik; 15 kwietnia 2010 r. – Czeladź).

Menu

Zupy

Marchewkowa zupa z morelami i soczewicą (112.64 KB)
Gazpacho z białą fasolą (111.86 KB)
Warzywna zupa z indykiem i makaronem (105.37 KB)

Dania główne

Pieczone jabłka z sosem jogurtowo-miodowym i czekoladą (110.77 KB)
Chevapchichi (104.76 KB)
Ziemniaki faszerowane zapieczone z serem podawane z serkiem z rzodkiewkami (106.24 KB)

Makarony

3 kolorowy makaron fusili z kurczakiem, szpinakiem i pomidorami (105.78 KB)
Spaghetti z mięsnymi klopsikami i świeżym sosem pomidorowym (113.92 KB)

Sałatki

Sałatka z marynowanych grzybów, cieciorki i sera feta (105.49 KB)
Sałatka z ogórka, papryki z marynowaną wieprzowiną i lekkim sosem jogurtowo-koperkowym (112.21 KB)

Desery

Wiosenna sałatka owocowa z cynamonem i jogurtem o smaku owoców leśnych (111.65 KB)

 

Przezentacja

Żywienie a zdrowie. Żywienie dzieci (3.48 MB)

Opublikowano 19 kwietnia 2010
Zarchiwizowano 29 września 2010
Wróć