Przepisy potraw
Informacja archiwalna
Zarchiwizowano 29 września 2010
Przepisy potraw zaprezentowanych podczas seminarium pt. Smacznie (za)jadam. Stołówka (przed)szkolna alternatywnie (14 kwietnia 2010 r. – Rybnik; 15 kwietnia 2010 r. – Czeladź).
Menu
Zupy
Marchewkowa zupa z morelami i soczewicą (112.64 KB)
Gazpacho z białą fasolą (111.86 KB)
Warzywna zupa z indykiem i makaronem (105.37 KB)
Dania główne
Pieczone jabłka z sosem jogurtowo-miodowym i czekoladą (110.77 KB)
Chevapchichi (104.76 KB)
Ziemniaki faszerowane zapieczone z serem podawane z serkiem z rzodkiewkami (106.24 KB)
Makarony
3 kolorowy makaron fusili z kurczakiem, szpinakiem i pomidorami (105.78 KB)
Spaghetti z mięsnymi klopsikami i świeżym sosem pomidorowym (113.92 KB)
Sałatki
Sałatka z marynowanych grzybów, cieciorki i sera feta (105.49 KB)
Sałatka z ogórka, papryki z marynowaną wieprzowiną i lekkim sosem jogurtowo-koperkowym (112.21 KB)
Desery
Wiosenna sałatka owocowa z cynamonem i jogurtem o smaku owoców leśnych (111.65 KB)
Przezentacja
Żywienie a zdrowie. Żywienie dzieci (3.48 MB)