Smacznie (za)jadam. Stołówka (przed)szkolna alternatywnie

 

29 września 2010 r. – 3. edycja seminarium pt. Smacznie (za)jadam. Stołówka (przed)szkolna alternatywnie.

Seminarium adresowane do dyrektorów szkół i placówek oświatowych, intendentek oraz innych osób odpowiedzialnych za żywienie dzieci w stołówkach szkolnych i przedszkolnych.

 

Uroczysta Konferencja Śląskiej Sieci Szkół Promujących Zdrowie

Termin:
29 września 2010 r. (środa)

Miejsce:
Restauracja Szafranowy Dwór – Czeladź, ul Będzińska 82 (obok Centrum Handlowego M1)

Organizator:
Regionalny Ośrodek Metodyczno-Edukacyjny Metis w Katowicach

Partner projektu:
Unilever Foodsolutions – Unilever Polska Sp. z o.o.

Program konferencji

10:00 – 12:00 Część pierwsza

  • Uroczyste rozpoczęcie konferencji – Bożena Bucka – Dyrektor Regionalnego Ośrodka Metodyczno-Edukacyjnego Metis w Katowicach
  • Antropolog o żywieniu, odżywianiu się i jedzeniu – dr n. hum. Romana Pawlińska-Chmara – Uniwersytet Opolski
  • Prezentacja projektu (przed)szkolne jadło(spisy) – Tomasz Wojtasik – ROM-E Metis w Katowicach, Maciej Król – Unilever Foodsolutions
  • Wystąpienia oficjalne
  • Wystąpienie Katarzyny Stępniak – Krajowego Koordynatora Szkół Promujących Zdrowie – Zespół ds. Promocji Zdrowia Ośrodka Rozwoju Edukacji w Warszawie
  • Wręczenie Certyfikatów 2. stopnia Śląskiej Sieci Szkół Promujących Zdrowie, prezentacja uhonorowanych szkół i placówek
  • Wręczenie Certyfikatów Miasta/Gminy Przyjaznej Szkole Promującej Zdrowie

12:00 – 12:30 Przerwa

12:30 – 14:30 Część druga – Seminarium Smacznie (za)jadam. Stołówka (przed)szkolna alternatywnie – 3. edycja

Seminarium adresowane jest do dyrektorów szkół, intendentek oraz innych osób odpowiedzialnych za żywienie dzieci w stołówkach szkolnych i przedszkolnych. Do udziału w tej edycji zaprosiliśmy również dyrektorów uhonorowanych szkół i placówek wraz ze szkolnymi koordynatorami promocji zdrowia.

  • Zdrowa dieta dla dzieci i młodzieży, prawidłowe budowanie jadłospisu dekadowego – Iwonna Niegowska – specjalista do spraw żywienia, Unilever Foodsolutions, Warszawa
  • Prezentacja i degustacja jadłospisu dla przedszkoli i stołówek szkolnych – Andrzej Wiesławski, Piotr Małecki – Szef Kuchni Centrum Kulinarnego Unilever Foodsolutions, Warszawa

14:30 Zakończenie konferencji

14:30 – 15:00 Spotkanie przedstawicieli szkół i placówek biorących udział w projekcie (przed)szkolne jadło(spisy)

 

Partner projektu:

Unilever Foodsolutions – Unilever Polska Sp. z o.o.

Unilever Foodsolutions – Unilever Polska Sp. z o.o.
Opublikowano 24 sierpnia 2010
Zarchiwizowano 29 września 2010
Wróć