Smacznie (za)jadam

 

7 kwietnia obchodzimy Światowy Dzień Zdrowia. W tym roku odbywa się ona pod hasłem CZŁOWIEK I MIASTO. ZDROWIE W MIEŚCIE SIĘ LICZY. Chcemy razem z Państwem przyłączyć się do obchodów tego dnia.

Z tej okazji – w imieniu organizatorów – zapraszamy Państwa do udziału w seminarium pt. Smacznie (za)jadam. Stołówka (przed)szkolna alternatywnie.

Seminarium jest adresowane przede wszystkim do intendentek oraz osób odpowiedzialnych za żywienie dzieci w stołówkach szkolnych i przedszkolnych. Zaplanowaliśmy dwie edycje seminarium, do wyboru w Czeladzi oraz Rybniku.

 

Termin i miejsce:

14 kwietnia 2010 r. (środa) – rozpoczęcie o godz. 11:00
Rybnik, Restauracja Olimpia, ul. Hotelowa 12

15 kwietnia 2010 r. (czwartek) – rozpoczęcie o godz. 11:00
Czeladź, Restauracja Szafranowy Dwór, ul. Będzińska 82 (obok Centrum Handlowego M1)

 

Program seminarium – 14 kwietnia 2010 r. – Rybnik

10:30 – 11:00 Rejestracja uczestników

11:00 – 12:30 Sesja wykładowa

  • Uroczyste rozpoczęcie seminarium
  • Edukacja prozdrowotna w szkole – Anna Picho – Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Rybniku
  • Wymagania sanitarno-techniczne bloków żywieniowych – Anna Jasionek – Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Rybniku
  • Zdrowa dieta dla dzieci, prawidłowe budowanie jadłospisu dekadowego – Iwonna Niegowska – specjalista do spraw żywienia, Unilever Foodsolution, Warszawa

12:30 – 12:45 Przerwa

12:45 – 14:15 Prezentacja

  • Prezentacja i degustacja menu – Marek Furczyk, Piotr Małecki – Szef Kuchni Centrum Kulinarnego Unilever Foodsolutions, Warszawa
  • Casting na najciekawsze danie (wybór najciekawszych, najsmaczniejszych dań z zaprezentowanych, które mogą zaistnieć w menu przedszkoli i szkół)

 

Program seminarium – 15 kwietnia 2010 r. – Czeladź

10:30 – 11:00 Rejestracja uczestników

11:00 – 12:15 Sesja wykładowa

  • Uroczyste rozpoczęcie seminarium
  • Oznakowanie środków spożywczych – Agnieszka Dłubak – Sekcja Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku, Powiatowa Stacja Sanitarno – Epidemiologiczna w Dąbrowie Górniczej
  • Zdrowa dieta dla dzieci, prawidłowe budowanie jadłospisu dekadowego – Iwonna Niegowska – specjalista do spraw żywienia, Unilever Foodsolution, Warszawa

12:15 – 12:30 Przerwa

12:30 – 14:00 Prezentacja

  • Prezentacja i degustacja menu – Marek Furczyk, Piotr Małecki – Szef Kuchni Centrum Kulinarnego Unilever Foodsolutions, Warszawa
  • Casting na najciekawsze danie (wybór najciekawszych, najsmaczniejszych dań z zaprezentowanych, które mogą zaistnieć w menu przedszkoli i szkół)

 

Menu

Zupy
Marchewkowa zupa z morelami
Gazpacho z kuskusem

Dania główne
Kebab z kurczaka z migdałami i sosem kaukaskim
Pieczone pomidory faszerowane tuńczykiem i ryżem
Chevapchichi z sosem paprykowym

Makarony
Penne z kurczakiem, szpinakiem i pomidorami koktajlowymi

Sałatki
Sałatka z marynowanych grzybów, cieciorki, czerwonej fasoli, sera feta z greckim dresingiem
Sałatka z ogórka, papryki z wołowiną teriyaki i lekkim sosem jogurtowo-koperkowym

Desery
Wiosenna sałatka owocowa z orzechami włoskimi, cynamonem i jogurtem o smaku leśnych owoców
Koktajle owocowe (bananowy, truskawkowy)

 

Udział w seminarium jest bezpłatny.

 

Rejestracja online

Jeżeli wyraża Pani/Pan gotowość do udziału w seminarium prosimy o rejestrację online:

kliknij tutaj, aby zapisać się na seminarium w Rybniku – 37W/1

brak wolnych miejsc na seminarium w Czeladzi – 37W/2. Kolejna edycja seminarium odbędzie się jeszcze w kwietniu! Szczegóły wkrótce. Przypominamy, że jako pierwsi informację o naszych nowych formach szkoleniowych otrzymują subskrybenci naszego newslettera. Dlatego zachęcamy do wpisania się na listę subskrybentów – więcej...

Uwaga!
Zgłaszając swój udział w szkoleniu jednocześnie wyraża Pani/Pan zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie pod adresem: ul. Domaniewska 49, zgodnie z art. 23 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych firmy Unilever Foodsolutions. Uczestnikowi przysługuje prawo wglądu do swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.

 

Wszelkie pytania i informacje prosimy kierować do koordynatora projektu – Tomasza Wojtasika:

Regionalny Ośrodek Metodyczno-Edukacyjny Metis
adres: ul. Drozdów 21; 40-530 Katowice
tel.: 32 209 53 12 lub 14 wew. 112
e-mail:

 

Organizatorzy:

Regionalny Ośrodek Metodyczno-Edukacyjny Metis w Katowicach
Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Katowicach
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Dąbrowie Górniczej
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Rybniku

Śląskie. Pozytywna energiaRegionalny Ośrodek Metodyczno-Edukacyjny Metis w KatowicachPowiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna

 

Partner projektu:

Unilever Foodsolutions – Unilever Polska Sp. z o.o.

Unilever Foodsolutions – Unilever Polska Sp. z o.o.
Opublikowano 7 kwietnia 2010
Zmieniono 9 kwietnia 2010
Zarchiwizowano 15 kwietnia 2010
Wróć